concurs - 2009 (finalista)

Després del necessari enderroc del bloc fantasma, la Casa Bloc torna a recuperar la seva morfologia original. Aquesta acció, però, recupera la relació entre els jardins i el Passeig de Torras i Bages, que cal reestudiar amb les noves circumstàncies pròpies de l'entorn.

La proposta original del GATCPAC era un edifici situat al costat d'un nou accés viari al barri, envoltats de gairebé res, amb uns jardins públics, tot i que d'ús enfocat als residents, obert al carrer Torras i Bages, però amb una franja separadora composta per un cafè-bar i parterres de vegetació, amb un únic pas central cap al Passeig.

D'això ja fa quasi 75 anys i l'entorn ha canviat força. Avui en dia el Passeig de Torras i Bages és una via molt transitada i sorollosa, amb una relació de proximitat poc compatible amb uns jardins. Així doncs la proposta pretén recuperar el caràcter tranquil i de semi-privacitat del jardí, alhora que crea una pantalla acústica contra el soroll i el moviment del Passeig.
jardins de la casa bloc - racons públics '09
espai públic i urbanisme
mmaa joanmileliremònicamartínezarquitectes
Back
Next