unifamiliar
projecte - 2006
client_casactiva c.b.
càlcul estructura_ oriol tarròs

El propietari d’una casa ubicada al casc antic de Mataró, vol adaptar-la a un programa per a una família, minimitzant la intervenció en l’estructura de l’edifici, amb la intenció de vendre-la a un mercat de classe mitjana-alta.

Així doncs el projecte consisteix en la vertebració de l’habitatge sobre una escala de dos trams que aprofita el forat de la existent, i facilita el desmuntatge de les bigues que calen. L’escala esdevé un separador de dos ambients, tot i que estaran connectats visualment, deixant sempre perceptible la profunditat total de la casa.

En planta baixa es proposa la divisió del garatge en dos espais, un que farà la funció d’aparcament i un despatx-habitació, que es pot independitzar a mode d’estudi privat per a algú aliè a l’habitatge, o com a habitació per convidats. El pati exterior de caràcter purista i tranquil (degut a les mitgeres veïnes que l’envolten), té continuïtat amb l’estudi, perdent-se el límit interior-exterior, alhora dóna una il·luminació difosa adequada a la funció d’aquest espai.
reforma d'un habitatge entre mitgeres a mataró
mmaa joanmileliremònicamartínezarquitectes
Back
Next
plurifamiliar