concurs - 2003 (menció especial)

El passatge Sert connecta dos teixits ben diferents en la seva forma i en el seu ús.
La identitat del passatge està  reforçada pels dos accessos, que tenen condició de portes d'accés per la seva forma.

El concurs es convoca amb la intenció de recuperar aquest espai públic.
Proposem que el passatge exploti a peu de carrer, dilatant la planta baixa i primera evocant la erosió que causaria l'ús del vianant; el passatge colonitza els baixos, convertint-se ja no es un pas, sinó en un lloc en sí. Als pisos més elevats es conserva la secció original, que és el que dóna la imatge dels carrers del casc antic, amb el cel retallat per les cornises.


Tot recordant l'ús que tèxtil que va tenir a aquest carrer en el passat, proposem un bulevard (botigues de roba, restaurants, terrasses...)
Els accessos als habitatges van envaint el carrer; com calaixos oberts.

La planta primera connecta la nova alineació de la planta baixa amb el gruix de l'edifici com una tela tensada, tot abocant-se al carrer, per tal de contemplar el dinamisme del carrer.

actuació al passatge sert - racons públics
espai públic i urbanisme
mmaa joanmileliremònicamartínezarquitectes
Back
Next